Trängsel på matställen - lämna tips

LÄS MER

För att minska spridningen av covid-19 har riksdagen fattat beslut om en lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndigheten har tagit fram föreskrifter för restauranger, barer och caféer.  Det är inte tillåtet med trängsel mellan människor i köer, mellan bord, vid bufféer eller bardiskar. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. De ska sitta ner vid ett bord när de äter, dricker och betalar. Avstånd mellan gäster ska kunna hållas såväl inne på stället, på eventuell uteservering men också i köer på utsidan. 

Den som driver verksamheten ansvarar för att det inte uppstår trängsel och att gästerna kan hålla avstånd. Men du som gäst måste också ta ansvar och hjälpa till att inte orsaka trängsel. 

Upplever du att ett matställe bryter mot Lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter  och regler kan du anmäla det till oss. Du kan välja att vara anonym. 

 

Innan du gör en anmälan

  • Tjänsten gäller bara trängsel på matställen. Inte på andra ställen så som i kollektivtrafiken, butiker eller på allmänna platser som parker, torg och badplatser.
  • Regeln om högst 50 personer gäller inte för restauranger, caféer och barer. 
  • Inom ett sällskap gäller gästernas personliga ansvar. Mellan olika sällskap ska det däremot kunna gå att hålla avstånd på minst 1,5 meter.

Efter din anmälan
De tips och anmälningar som kommer in följer vi upp och det kontrolleras om reglerna följs. Vi informerar och pratar med verksamheterna samt gör en ny kontroll om det behövs. 

Frågor om e-tjänsten

Kommuncenter
kommun@stromstad.se
0526-190 00
stromstad.se

Personuppgiftsansvarig

Miljö- och byggnämnden
mbn@stromststad.se

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa