Anslutning till kommunalt vatten och avlopp - Intresseanmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Vid önskan om anslutning av egen fastighet till det kommunala vatten- och avloppsnätet ska en intresseanmälan/servisanmälan skickas in till Strömstads Tekniska förvaltning. Detta gäller även vid tillfällig anslutning, t.ex. byggvatten och vid förändringar på fastighet som kan ha betydelse för avgiftsberäkningen. Exempel på sådan förändring kan vara inkoppling av gäststuga eller annan tillbyggnad.

När din intresseanmälan har kommit in till kommunen undersöks möjligheten till anslutning, dvs. hur fastigheten ligger i förhållande till det kommunala VA-nätet.

Här kan du läsa mer om vatten och avlopp, samt regler för anslutning. 

Om anslutning är möjlig och godkänd kommer en faktura på anslutningen skickas när ärendet är slutbehandlat. Tänk på att en besiktning av anslutningen ska utföras av VA-avdelningen innan igengrävning sker! Du kan följa ärendet via "Mina sidor", fyll i din e-postadress så blir du notifierad via e-post.

Hämta dina företagsuppgifter 
I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. 
Läs mer på sidan Så här hämtas dina företagsuppgifter
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt. 

Om du saknar svenskt personnummer så kan du använda samordningsnummer för att skaffa en Freja e-legitimation. Samordningsnummer får man när man köper fastighet i Strömstad och saknar ett svenskt personnummer.

 

 

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa